sunnuntai 17. elokuuta 2014

Neljä viikkoa

Pennut leikkivät, telmivät, hyppivät ja murisevat valveilla ollessa. Loppuviikosta kuului vielä rauhallinen suhina ja lotina, kun koko lauma oli kerralla imemässä. Tänään Merri on selvästi aloittanut vierottamisen nisiltä. Se on käynyt jonkun kerran imettämässä lyhyen aikaa. Ehkä vain seisaaltaan, jolloin pennut, kaikki rivissä takajaloilla seisten ovat ottaneet hörppyjä. Ruoka kupista on alkanut maistua. Pennut syövät nyt Happy Dog pentupuuroa joho laitan sekaan vähän puppy large nappuloita. 
Tänään oltiin pihalla useampi tunti. Kuvattiin koirat ja nautittiin syyskesän auringon lämmöstä. Pennus saivat nukkua aikuisten ja lasten sylissä. Iso kiitos kuvauksesta Jaana Mustoselle!
 
Merri on pitänyt pentujen kolon siistinä ensimmäiset neljä viikkoa, mutta viime päivinä on pitänyt alkaa siivota jälkiä ahkerammin. Pentujen alusta on onneksi synteettistä materiaalia ja helppo pestä. Alustan pällä olevat sanomalehdet ja pyyhkeet imevät kosteuden ja niitä pitää vaihtaa säännöllisesti. Alusta läpäisee kosteuden ja sen pinta tuntuu kuivalta, vaikka joku siihen pissaakin päälle. Suihkutan Relaxant Animal hajunpoistajaa alustalle päivittäin.  Uutteen idean on keksinyt Detria OY:n toimitusjohtaja Tenho Pitkänen, jota jo poppamieheksikin voisi kutsua. Hän on perehtynyt vanhaan suomalaiseen ja lappilaiseen kansanperinteeseen luonnon yrttien käytöstä. Legendan mukaan hän ihmetteli miksi ennen maitohinkit oli pyyhitty katajan oksilla. Tutkmimus selvitti, että katajassa on mikrobien kasvua estäviä aineita. Vanha kansa oli huomanut, että katajan oksilla pyyhkiminen estää maito hinkkien eltaantumisen ja hajun kehittymisen. Detria käyttää Relaxant animal hajunpoistajan tehoaineena katajasta tehtyä uutetta.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti