sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kävelyn opettelua!

Perjantaina pennuille tuli kolmas viikko täyteen. Kaikki alkoivat harjoitella kävelemistä. Hauskaa touhua. Silmät ovat auenneet kunnolla ja kuulo alkaa toimia. Pentuja on sosiaalistettu ihmisten pariin meidän perheen kesken. Lapset ovat saaneet pitää niitä sylissä ja seurata taaperrusta pihanurmikolla. Merri on jaksanut ihmeellisesti suuren ja tärkeän työnsä. Maitoa on riittänyt, paikat pysyneet puhtaina ja pennut saaneet emän nuuhkutusta, nuolemista ja koulintaa. Merrin ruokahalut ovat hirmuiset! Ja liikunnan halu alkaa herätä myös. Lähimaastoissa on jo käyty lenkillä.
Syötän Merrin hurjan ravintoainemäärän turvaamiseksi kolme kertaa päivässä Happy Dog extra sportia 1.4 mittaa kolme kertaa päivässä. Lisäksi ruokintojen välissä menee puoli mitallista hyvin ja nopeasti sulavaa pentupuuroa, jonka kanssa annan 50-100g palan rasvaista sianlihaa. Maha on pysynyt kunnossa ja uloste kiinteänä. Ja maitoa riittää. Vielä on kroppa hyvässä kunnossa.
Pennuille annoin ensimmäisen madotuksen viikko sitten. Jopa yllättävää oli, ettei matoja näkynyt lainkaan. Emän madotus on siis onnistunut.
Yhdellä pennulla oli ensimmäisellä viikolla kummallisen näköinen tassu. Epäilin jo rakennevirhettä kannuskynnessä, kunnen havaitsimme, että se on paise, märkäpesäke, kynnen ja anturan seudussa. Terhi puhkaisi paiseen, pesi sen vedellä, huuhteli Betadinella ja laittoi lopuksi haavaan Relaxant Animal pihkaseerumia. Sen jälkeen pesimme sen aamulla ja illalla muutaman päivän ajan ja laitoimme joka kerta pihkaseerumia lopuksi. Paise parani erinomaisesti. Antibiootteja ei onneksi tarvittu pentueen herkimmässä vaiheessa. Saimme huokaista helpotuksesta. Pihka on ihmeellinen aine. Sitä kannattaa käyttää haavaninfektion estoon ihmisillä ja eläimillä. Tässä tapauksessa oli kyseessä jo infektio. Se parani perushoidolla erinomaisesti.
Tulevalla viikolla annamme koirille nimet. Viikon päästä julkaistaan kuvat pennuista neljän viikon ikäisinä. Pentuihin voi tulla tutustumaan viikon päästä ja siitä eteenpäin. Pennun valinnan kannalta otollisin aika alkaa, kun pennut ovat viisi viikkoa eli vajaan parin viikon päästä. Vielä on muutama pentu vapaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti